Qui té por de la poesia? Estratègies de lectura

ESCOLA DE LITERATURA DE TERRASSA
Seminari: Qui té por de la poesia? Estratègies de lectura

  • Instructor: Jaume Aulet
  • Data: 22 feb., 2022 – 29 març., 2022
  • Horari: dimarts, de 19:00 a 20:30 (9h en 6 sessions)
  • Preu: 95€ (20% descompte per a persones associades a Amics de les Arts i Joventuts Musicals)

QUI TÉ POR DE LA POESIA?
ESTRATÈGIES DE LECTURA

L’objectiu d’aquestes sessions és poder disposar d’unes quantes claus per mirar d’entendre tres aspectes bàsics relacionats amb la lectura de poesia. El primer, per què la poesia és tan important en el món on vivim, encara que no ens en faci l’efecte. El segon, com hem d’entrar-hi per a fer-nos-la nostra, per difícil que ens sembli. I el tercer, com podem aprofundir les nostres lectures fins a descobrir-hi multitud d’aspectes que de ben segur que no advertim a primera vista. Ah, i també quins són els límits d’aquest esforç d’aprofundiment.

És per això que les sis sessions del curs van adreçades a tota mena de lectors interessats pel gènere i, especialment, per la llengua. Ens basarem en textos de la poesia catalana de tots els temps i també en algunes traduccions al català de grans poetes foranis. L’interès se centra a mirar de descobrir, no només per què els poetes escriuen el que escriuen, sinó també per què nosaltres els llegim d’una o d’una altra manera.

Iniciarem el seminari amb una primera sessió introductòria per a posar en solfa els aspectes bàsics ja assenyalats. El contingut específic de les cinc següents s’adaptarà a les necessitats i preferències dels inscrits, si més no pel que fa a la tria dels textos a analitzar. Al llarg de les tres primeres repassarem els grans noms d’allò que podem considerar com a “tradició” (des de Jacint Verdaguer fins a Maria-Mercè Marçal o Miquel Martí i Pol, amb atenció preferent per a Joan Maragall, Josep Carner, Joan Salvat-Papasseit i Bartomeu Rosselló-Pòrcel). En la quarta ens centrarem en poetes més estrictament actuals i en llibres d’aparició recent, que triarem prèviament en funció dels gustos i interessos de tots plegats. I la darrera serà, bàsicament, una incursió en les traduccions catalanes de poetes foranis, fent especial menció a les nombroses versions dels sonets de Shakespeare i amb una ràpida incursió en poetes com Wilfred Owen o Walt Whitman i en traductors com Miquel Desclot o Agustí Bartra.

Al final de cada sessió es facilitarà als inscrits un petit dossier amb els textos que es treballaran el dia següent. Aniria bé que tothom se’ls hagués mirat una mica durant la setmana perquè segur que així podrem treure més rendiment de la classe i aprendrem a collar una mica més la rosca.

Jaume Aulet

 


http://amicsdelesarts-jjmm.cat/literatura-i-debat/escola-literatura-terrassa/

Us podreu matricular omplint el formulari que hi ha al’enllaç anterior, trucant al 937 859 231 o presencialment a la secretaria d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals (de dilluns a divendres, de les 17:00 a les 20:00h).

Informació i contacte: escolaliteraturaterrassa@gmail.com


 

L’Escola de Literatura de Terrassa compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiquetes: , ,
Arxiu
Subscriviu-vos al bloc

Introduïu el vostre correu electrònic per subscriure-vos a aquest bloc i rebre notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

Activitats
  • Sense activitats
AEC v1.0.4
Etiquetes