Mirall de Glaç

Mirall de Glaç va néixer —dins l’entitat terrassenca Amics de les Arts i Joventuts Musicals— l’any 1980, amb motiu de la publicació d’una revista del mateix títol, Mirall de Glaç, impulsada per Cesc Aldea (1957-1982) i Jordi F. Fernández.

A més de l’edició de la revista Mirall de Glaç (1980-1984), el Grup de Literatura d’Amics de les Arts ha promogut l’edició de plaquettes de poesia Mirall de Glaç (des de 1984 fins avui), de la revista cultural Ciutat (des de 1992 fins a 2009) i de llibres de poesia, filosofia i lingüística, i ha coordinat diverses publicacions que ha editat Amics de les Arts i Joventuts Musicals durant aquests anys, des dels llibres que recullen la seva pròpia història fins a obres literàries de diversos autors.

Mirall de Glaç és responsable d’organitzar presentacions de llibres, cicles de conferències, tertúlies, debats, lectures, dramatitzacions i cursos. Entre les seves diverses activitats destaquen tant propostes de continuïtat, com els recitals poètics «La Deu de les Veus. Paraules i Música», que es realitzen regularment a la Nova Jazz Cava (des de 1997 fins avui), com iniciatives singulars en la línia de les dues edicions celebrades fins ara del Simposi Agustí Bartra (1987 i 2008).

El Grup Literari d’Amics de les Arts és promotor dels premis «Agustí Bartra – Ciutat de Terrassa de poesia (des de 1997 fins avui) i «Anna Murià-Ciutat de Terrassa» (des de 2000 fins a 2013), i també dels «Premis Agustí Bartra – El somriure del gat» de poesia i narrativa per a alumnes del segon cicle d’ESO i de batxillerat (des de 2009 fins a l’actualitat).

Atent als debats socials que incideixen sobre la cultura i la creació, ha estat impulsor del Grup d’Opinió d’Amics de les Arts, que organitza de manera periòdica conferències i debats sobre temes d’actualitat, que cobreixen àmbits tan diversos com la situació dels drets humans, el consum ecològic, les visions alternatives de l’actual crisi econòmica, les darreres recerques sobre la Guerra Civil… (2004 i des de 2008 fins a l’actualitat).

En el terreny de la formació, ha estat responsable de l’organització a Terrassa, en col·laboració amb la UNED, dels cursos oficials de llengua gallega de la Xunta de Galicia (1997-2001) i promou l’activitat de l’Aula de Lletres, a través de la qual l’entitat ofereix cursos d’escriptura creativa (des de 2002 fins avui).

El Grup de Literatura d’Amics de les Arts també ha col·laborat —coordinant les seves seccions literàries— amb les publicacions locals Al Vent (1984-1992) i L’Actualitat de Terrassa (1992-1994).

Arxiu
Subscriviu-vos al bloc

Introduïu el vostre correu electrònic per subscriure-vos a aquest bloc i rebre notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

Activitats
  • Sense activitats
AEC v1.0.4
Etiquetes