Una aproximació a la narrativa de Jaume Cabré i al sentit de la seva ficció / ELT / 2024

Professor: Jaume Aulet

Dates: Dilluns 6, 13, 20 i 27 de maig de 2024

Horari: De 19:00 a 20:30h (6 hores en 4 sessions setmanals)

Lloc: Amics de les Arts i Joventuts Musicals (Sant Pere, 46, 1a planta – Terrassa)

Preu: 30€ (30% de descompte per a les persones associades a Amics de les Arts i Joventuts Musicals i 20% per a les jubilades)

Matrícula: Us podeu matricular utilitzant el formulari que trobareu en aquest enllaç: http://amicsdelesarts-jjmm.cat/literatura-i-debat/escola-literatura-terrassa/

També ho podeu fer trucant al 937 859 231 o presencialment a la secretaria d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals (de dilluns a divendres, de les 17:00 a les 20:00h)

 

UNA APROXIMACIÓ A LA NARRATIVA DE JAUME CABRÉ I AL SENTIT DE LA SEVA FICCIÓ

Jaume Cabré és, sens dubte, un dels narradors i novel·listes més importants de la literatura catalana de les darreres dècades.

Al llarg de les quatre sessions d’aquest seminari mirarem d’entrar en la seva obra, ben endins (fins a la cuina, si podem), per descobrir quin és el sentit de la seva ficció i per adonar-nos que una novel·la seva no només ens mostra «un» món, sinó que ella mateixa, en el fons, esdevé «el» món.

Farem un repàs cronològic de l’obra de Cabré, amb atenció especial a algunes de les novel·les més significatives. Intentarem que cada sessió se centri en un d’aquests quatre punts:

  • Els miralls i les ombres, tant dels contes inicials com de les primeres novel·les.
  • L’any 1984. De com Fra Junoy es desempallega de la teranyina.
  • Més ombres, ara la d’una senyoria i la d’unes veus fluvials, però sobretot la d’un eunuc.
  • Jo també confesso. Sí, que m’agradaria saber qui confessa i què.

Passarem una mica per totes les obres, però ens centrarem bàsicament en tres títols: Fra Junoy o l’agonia els sons (1984), L’ombra de l’eunuc (1996) i Jo confesso (2011). És convenient tenir aquestes tres novel·les una mica fresques, tot i que tampoc no és imprescindible per al seguiment del curs.

Ah, i sapigueu que, tant si les porteu llegides com si no, si tot va bé al final acabarem consumits pel foc, que no és pas poca cosa!

Jaume Aulet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiquetes: , ,
Arxiu
Subscriviu-vos al bloc

Introduïu el vostre correu electrònic per subscriure-vos a aquest bloc i rebre notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

Activitats
  • Sense activitats
AEC v1.0.4
Etiquetes