IV Premi de Poesia Marta Pessarrodona de poesia catalana per a joves

IV PREMI DE POESIA MARTA PESSARRODONA

L’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de l’entitat local Amics de les Arts i Joventuts Musicals, convoca el IV Premi de Poesia Marta Pessarrodona de poesia catalana per a joves.

El premi s’atorgarà a dues obres, una de poesia escrita i una altra de poesia audiovisual.

BASES DEL PREMI

Participants. Aquest premi està dirigit a joves de fins a 30 anys.

Idioma i temàtica. Els treballs han de ser en català i la temàtica és lliure.

Condicions. Es poden presentar tant obres de poesia escrita com de poesia audiovisual, que hauran de ser originals i inèdites. Cada participant tan sols podrà presentar una obra, o una poesia escrita o una d’audiovisual. No s’hi podran presentar els autors o les autores que hagin guanyat edicions anteriors del mateix premi. Les obres de poesia escrita han de tenir un màxim de dos-cents versos. Les de poesia audiovisual, una durada d’un a tres minuts. Les obres es presentaran en format digital, en PDF les escrites i en MP4 les audiovisuals. El nom de l’arxiu ha de ser el títol de l’obra.

Presentació. Cal enviar una còpia en suport informàtic (PDF o MP4) al correu electrònic premipessarrodona@gmail.com. Al cos del correu electrònic hi haurà de constar el títol de l’obra presentada, el nom, els cognoms, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de l’autor o l’autora. En el cas dels vídeos, si ocupen massa espai, es pot recórrer a una plataforma d’enviament d’arxius. Tot i així, s’ha d’enviar el correu electrònic amb les dades, especificant que l’arxiu arribarà per una altra via. És molt important que el nom d’arxiu coincideixi amb les dades enviades per correu electrònic.

Dotació de cada un dels premis. Es concedirà una beca per a la creació poètica de 1000€ a cada guanyador a fi de facilitar la presentació d’unes noves creacions el novembre de 2024, en el marc d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa. La beca es fraccionarà en dos pagaments, el primer es rebrà en el moment de la concessió del premi i el segon quan es presentin les noves creacions. També s’oferirà un paquet cultural terrassenc a cada guanyador, que inclou 8 activitats, a gaudir en el termini d’un any des de la concessió del premi:

  • Un curs d’escriptura.
  • Un lot de llibres valorat en 100€ ofert per BCT Xarxa.
  • Quatre entrades per a cada un dels cicles programats per l’Ajuntament de Terrassa a les disciplines de música moderna, música clàssica i arts escèniques.
  • Quatre entrades per a la temporada estable de dansa de la Factoria Cultural de Terrassa.
  • Quatre entrades per a concerts de la temporada estable de la Nova Jazz Cava.
  • Una visita guiada al Parc Audiovisual de Catalunya per a un grup no superior a 10 persones.
  • Una visita guiada a una de les tres rutes literàries de la BCT Xarxa per a un grup no superior a 10 persones.
  • Una visita guiada a la Seu d’Ègara per a un grup no superior a 10 persones.

Termini. El termini d’admissió de les obres finalitza el 31 de juliol de 2023.

Jurat. El jurat de la convocatòria de 2023 està format per Àngels Gregori, Andreu Gomila i Jordi Julià, i Jordi F. Fernández, que actuarà com a secretari sense vot.

Resolució. El veredicte inapel·lable del jurat es farà públic en el marc d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa el 21 de novembre de 2023. El jurat es reserva el dret de declarar desert algun dels premis si els treballs presentats no reuneixen la qualitat suficient.

Protecció de dades. Les dades de caràcter personal facilitades per les persones participants i recollides en els documents indicats en aquestes bases, seran incorporades en fitxers titularitat del Grup de Literatura d’Amics de les Arts, amb l’objecte de trametre informació relacionada amb les activitats del Grup. Les persones participants podran exercir en els termes previstos a la Llei orgànica de protecció de dades, els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les seves dades de caràcter personal, de forma gratuïta, dirigint una comunicació per escrit a premipessarrodona@gmail.com.

Acceptació de les bases. La presentació d’una obra al Premi de Poesia Marta Pessarrodona implica l’acceptació íntegra d’aquestes bases i condicions generals, així com dels drets i obligacions que se’n deriven.

* * *

Elixir Poètic, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, va crear el 2020 aquest premi per a joves en reconeixement a Marta Pessarrodona, poeta, traductora i narradora terrassenca, guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el Nacional de Cultura, el Prat de la Riba de periodisme i el Rosalía de Castro pel conjunt de la seva obra.

Terrassa, març de 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Arxiu
Subscriviu-vos al bloc

Introduïu el vostre correu electrònic per subscriure-vos a aquest bloc i rebre notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

Activitats
  • Sense activitats
AEC v1.0.4
Etiquetes