Curs de teoria i pràctica de la narrativa – Avançat (2023-2024)

 

TEORIA I PRÀCTICA DE LA NARRATIVA – NIVELL AVANÇAT

 • Instructor: Toritaka Tokumei
 • Tipus de curs: presencial.
 • Dates: 22 de setembre de 2023 – 9 de febrer de 2024
 • Horari: Divendres, de 18:30 a 20:30h (36 hores en 18 sessions).
 • Lloc: Amics de les Arts i Joventuts Musicals (Sant Pere, 46, 1a planta – Terrassa).
 • Preu: 550€ (20% descompte persones associades a Amics de les Arts i Joventuts Musicals). Es podrà pagar en dos terminis.
 • Si alguna persona volgués matricular-se directament al segon nivell sense haver cursat el primer, caldrà realitzar una entrevista prèvia.

* * *

Aquest curs està adreçat a desenvolupar un projecte d’escriptura narrativa, sia relat sia novel·la (i tots els gèneres/subgèneres que hi ha entremig, abans i després), des de l’espurna fins el punt i final.

Sigui a partir del no res, d’una idea o escena, fins un manuscrit inacabat, tractarem cada obra en la seva individualitat grupalment. És a dir, organitzarem l’espai del taller de tal manera que puguem participar d’un diàleg crític sobre les obres de les altres persones així com sobre la pròpia.

Especialment important serà determinar què es vol dir per arribar al com, a genere un determinat efecte en la lectura tant a nivell concret (determinat passatge, escena o capítol) com a nivell general, oferint el sentit de l’obra.

Tot plegat desenvolupant les eines estudiades al curs d’Iniciació, però acompanyades també d’una sèrie de lectures per analitzar com altres persones s’han encarat a les problemàtiques que la seva obra oferia i com les van resoldre en diferents gèneres tant formals com temàtics.

* * *

Lectures a efectuar durant el curs*

 • Borges, J. L. (1994). Ficciones.
 • Dai, S. (2000). Balzac et la petite tailleuse chinoise.
 • Iwasaki, F. (2004). Ajuar funerario.
 • Kawabata, Y. (1975). 美しさと哀しみと [Utsukushisa to kanashimi to].

*S’ofereixen el títol i any de publicació originals, pot llegir-se qualsevol edició i en qualsevol llengua, tot i que, en el seu moment, es recomanarà una edició en català o castellà.

Aquesta llista és provisional, depenent dels interessos del grup s’ajustarà incloent o excloent algunes obres.

A banda de les obres llistades es proveïrà d’un o més dossiers de textos breus.

* * *

Toritaka Tokumei és un escriptor format en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona i en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

És membre del col·lectiu Visiones de lo fantástico de la UAB, i del Cercle d’Escriptura i Crítica de la UB. Ha publicat narrativa breu en diverses antologies a Catalunya, Espanya i Perú. Coordina i organitza diversos tallers d’escriptura i xerrades literàries.

 


 http://amicsdelesarts-jjmm.cat/literatura-i-debat/escola-literatura-terrassa/

Us podreu matricular omplint el formulari que hi ha al final de l’enllaç anterior, trucant al 937 859 231 o presencialment a la secretaria d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals (de dilluns a divendres, de les 17:00 a les 20:00h).

Informació i contacte: escolaliteraturaterrassa@gmail.com


L’Escola de Literatura de Terrassa compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiquetes: , ,
Arxiu
Subscriviu-vos al bloc

Introduïu el vostre correu electrònic per subscriure-vos a aquest bloc i rebre notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

Activitats
 • Sense activitats
AEC v1.0.4
Etiquetes