Montserrat Vergés i Porter: una pàgina de dietari

Una noia sola, pèl-roja, bonica i de pell blanca amb una ampolla de Lambrusco a la meitat, els ulls mig tancats, la mirada perduda… Un home vell, mig adormit i amb la cara embotornada segurament d’haver begut massa, al seu costat amb els pantalons orinats. Una adolescent pintadíssima i amb les mitges foradades besant-se compulsivament i apassionada amb el seu acompanyant barbamec i esprimatxat.

 

Al davant, quatre joves disfressats de prostitutes riuen desenfre- nadament escoltant l’aventura de la nit anterior que els explica el cinquè de la comparsa… aventura trista, decadent, malparida i inso­lent d’haver-se’n endut al llit a una dona de cinquanta que es va posar a plorar i a vomitar men­tre feia l’amor amb ell en un hotel d’hores curtes.

 

A cada parada puja al vagó un personatge nou. Hi ha vídues alegres, un dràcula, un parell de monges i un noi disfressat de bossa de patates fregides que és l’únic a qui busco una mirada còmplice, fins que m’adono que va drogadíssim pels moviments reiterats de la seva mandíbula.

 

Dantesc. L’espectacle és dantesc, perquè en la retina de cap d’ells hi ha la més petita espurna de vida.

 

Miro de fugir. Em recito interiorment els versos més redemptors que conec. Necessito fugir d’aquí però no puc baixar si vull arribar al meu destí a una hora decent.

 

De cop, m’adono que jo no vaig disfressada. Que és el primer any que no em disfresso sense ni haver-m’ho proposat. El primer any que vaig a cara descoberta, a cor obert, sense equipatge ni adherències a la pell. Disfressar-te sempre et dóna alguna cosa, una mena de distància amb tot, una protecció.

 

Ara em pregunto si podré aguantar gaire temps veure sense cap cuirassa tanta tristesa com arrossega el món.

 

(Fractals de lluna, sutge, mel i mató, 2013)

 

 

Montserrat Vergés i PorterMontserrat Vergés i Porter (Barcelona, 1971).

Ha publicat Fractals de lluna, sutge, mel i mató (2013).

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiquetes: ,
Arxiu
Subscriviu-vos al bloc

Introduïu el vostre correu electrònic per subscriure-vos a aquest bloc i rebre notificacions d'entrades noves per correu electrònic.

Activitats
  • Sense activitats
AEC v1.0.4
Etiquetes